fbpx
+382-67-025-125 paradigmango@gmail.com

O Nama

Projekat distribucije sjemena 2020

Želimo da razvijamo zajednice u Crnoj Gori

Paradigma NVO je organizacija koju je pokrenuo tim koji stoji iza Meanderbug platforme. Iako razvijamo i podržavamo održive inicijative poput meanderbug.com, platforme za razvoj seoskog turizma u Crnoj Gori, smatramo da je neophodan i pristup specifičnim izazovima putem NVO inicijative. Paradigma NVO je formirana 2018. godine kako bi pomogla u razvoju seoskih područja. Prateći situaciju sa COVID-19 pandemijom, pažnju smo preusmjerili na podršku lokalnim zajednicama tokom krize.

Naša šira vizija je jačanje zajednica obezbijeđivanjem znanja, resursa, inovacija i zdravih modela saradnje.

Naš Tim

Paradigma NVO obuhvata mrežu koju smo gradili godinama, razvijajući povjerenje sa partnerima i prijateljima. Veliki je broj ljudi koje možemo pozvati u pomoć, kojima mi možemo pomoći ili onih koji doprinose našim projektima što izuzetno cijenimo.

Međutim, naše osoblje uključuje:

Brit Boone

Brit Boone

Naš vizionar, čovjek koji pokušava da shvati sadašnju realnost dok otkriva nove mogućnosti…

Jovan Radnić

Jovan Radnić

Naš čovjek koji je uvijek spreman da pronađe način da uradi nešto dobro, a najviše ga ispunjava kada to uključuje priču i rad sa drugima…

Astrid Boone

Astrid Boone

Naš timski igrač koji nas uvijek ohrabruje svojim riječima i spremnošću da pomogne…

Snežana Aleksić

Snežana Aleksić

Naš finansijski ekspert koji pretvara brojke u opipljive rezultate…

Nemanja Radoman

Nemanja Radoman

Naš mozak koji stoji iza ovog sajta, a rado se pridruži i akciji na terenu…

Paradigma NVO je nevladina, neprofitna i apolitična organizacija sa sjedištem u Podgorici, u Crnoj Gori. Paradigma radi na uspostavljanju održivih inicijativa u zajednicama širom Crne Gore. Naša organizacija je takođe otvorena za prekograničnu saradnju koja može proizvesti pozitivan uticaj na više zemalja.

Paradigma NVO je, pod istim imenom, registrovana u NVO registru Crne Gore, koji je pod nadležnošću Ministarstva javne uprave Crne Gore.

 

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Ko finansira rad NVO Paradigma?

Paradigma NVO ne dobija sredstva direktno, već sve finansije se dobijaju za konkretne projekte na kojima radimo. Naša lista donatora pomenutim projektima uključuje Ambasadu Sjedinjenjih Američkih Država u Crnoj Gori i organizaciju Spirit of America. Pogledajte naš portfolio projekata na stranici Projekti.

Kako moja organizacija može da radi zajedno sa NVO Paradigma?

Naša NVO je uvijek otvorena za saradnju sa organizacijama i aktivistima čiji se ciljevi poklapaju sa našima.
Ukoliko ste donator ili kompanija koja želi da ponudi svoju stručnost u unapređenju projekata, molimo vas da nam se javite putem kontakt stranice.


Paradigma NVO je radila sa brojnim lokalnim organizacijama koje dijele našu viziju održive budućnosti Crne Gore. Vjerujemo da zajedno možemo da uradimo sjajne stvari za našu zemlju i ljude. Ukoliko imate ideju za projekat i želite da budemo partneri, slobodno nam se javite!

Da li mogu volontirati za NVO Paradigma?

Naravno! Uvijek nam je potrebna dodatna pomoća, posebno pri implementaciji projekata. Iako nam je sjedište u Podgorici, neke od naših inicijativa se odnose na više lokalnih zajednica ili imaju nacionalni uticaj. Pišite nam putem mejla, a mi ćemo se potruditi da vaš entuzijazam i želju da pomognete usmjerimo na način kojim ćete ostvariti opipljiv pozitivan uticaj na vašu lokalnu zajednicu. Postoji mogućnost da ćete moći da počnete odmah sa volontiranjem. Ako to nije slučaj, javićemo se čim se pojavi prilika u vašem gradu.

Novinar/ka sam i želim da pišem o NVO Paradigma i/ili vašim projektima. Kako mogu stupiti u kontakt?

Molimo vas da nam pošaljete zahtjev putem mejla (paradigmango@gmail.com). Proslijedićemo ga na odgovarajuću adresu i postarati se da odgovor dobijete što prije. Hvala vam na interesovanju!